Kerülgettem a szekrényben egy üveg bio mogyoróvajat már egy ideje, ugyanakkor süti-ehetnékem lett. Ez egy népszerű amerikai süti, sós és édes egyszerre.
A recept a "The cookie and biscuit bible" c. könyvből származik.
24 db
- 115 g / 0.5 csésze szobahőmérsékletű van, felkockázva
- 125 g / 1.5 csésze puha világosbarna cukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 225 g / 1 csésze darabkás mogyoróvaj
- 115 g - 1 csésze finomliszt
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só (én ezt nem tettem bele, mert a mogyoróvaj már alapból sós egy kicsit)
Na es itt valtanek at angol billentyuzetre mert soha nem vegzek ezzel a posttal, ha az ekezeteket keresgelem.
1. Botmixerrel a vajat habosra keverjuk a cukorral.
2. Egy masik edenyben osszekeverjuk a felvert tojast a vaniliaval es lassan osszedolgozzuk a cukros vajjal.
3. Belekeverjuk a mogyorovajat es jol osszedolgozzuk. A lisztet osszeszitaljuk a szodabikarbonaval es a soval, ha teszunk bele. Osszekeverjuk a vajas masszaval. Kozepesen lagy tesztanak kell lennie.
4. Minimum fel orat pihentetjuk hutoszekrenyben.
5. A sutot 180 C-ra vagy gazsuto 4-es fokozatra elomelegitjuk.
6. Pupozott teaskanallal kiszaggatjuk a tesztat, golyova gyurjuk es villaval szetlapitjuk a sutolemezen korong alakura. Ehhez lenyomjuk villaval egyszer, felig laposra. Majd erre merolegesen teljesen laposra nyomjuk (azert maradjon kisse vaskos mert sutes kozben kilapul ugyis). Akkor dolgoztunk jol, ha a vegen egy csinos kis racs van a tetejen. A kesz korong kb. 5 cm atmeroju legyen. Hagyjunk helyet kozottuk boven mert szetterulnek sutes kozben.
7. Kb. 15 percet kell sutni. Ha mar enyhen barnas es megszilardult, akkor jo.
8. Racson kihutjuk.
Megjegyzés: a képeken sajnos csak az első próbálkozás eredménye látható, az én sütijeim összenőttek. Tehát ez történik, ha túl kevés közöttük a hely.
A recept a "The cookie and biscuit bible" c. könyvből származik.
24 db
- 115 g / 0.5 csésze szobahőmérsékletű van, felkockázva
- 125 g / 1.5 csésze puha világosbarna cukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 225 g / 1 csésze darabkás mogyoróvaj
- 115 g - 1 csésze finomliszt
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só (én ezt nem tettem bele, mert a mogyoróvaj már alapból sós egy kicsit)
Na es itt valtanek at angol billentyuzetre mert soha nem vegzek ezzel a posttal, ha az ekezeteket keresgelem.
1. Botmixerrel a vajat habosra keverjuk a cukorral.
2. Egy masik edenyben osszekeverjuk a felvert tojast a vaniliaval es lassan osszedolgozzuk a cukros vajjal.
3. Belekeverjuk a mogyorovajat es jol osszedolgozzuk. A lisztet osszeszitaljuk a szodabikarbonaval es a soval, ha teszunk bele. Osszekeverjuk a vajas masszaval. Kozepesen lagy tesztanak kell lennie.
4. Minimum fel orat pihentetjuk hutoszekrenyben.
5. A sutot 180 C-ra vagy gazsuto 4-es fokozatra elomelegitjuk.
6. Pupozott teaskanallal kiszaggatjuk a tesztat, golyova gyurjuk es villaval szetlapitjuk a sutolemezen korong alakura. Ehhez lenyomjuk villaval egyszer, felig laposra. Majd erre merolegesen teljesen laposra nyomjuk (azert maradjon kisse vaskos mert sutes kozben kilapul ugyis). Akkor dolgoztunk jol, ha a vegen egy csinos kis racs van a tetejen. A kesz korong kb. 5 cm atmeroju legyen. Hagyjunk helyet kozottuk boven mert szetterulnek sutes kozben.
7. Kb. 15 percet kell sutni. Ha mar enyhen barnas es megszilardult, akkor jo.
8. Racson kihutjuk.
Megjegyzés: a képeken sajnos csak az első próbálkozás eredménye látható, az én sütijeim összenőttek. Tehát ez történik, ha túl kevés közöttük a hely.
mahajól néznek ki, szivesen megkóstolnám :) /anyád/
ReplyDelete