A recept forrasa itt talalhato
Hozzavalok:
- 1 kozepes sargarepa, kis kockakra vagva
- 1 evokanal olaj
- 1 fej voroshagyma, aprora vagva
- 1 gerezd fokhagyma, osszezuzva
- 1 teaskanal orolt romai komeny
- 1 teaskanal orolt koriander
- 1 teaskanal un. "fuszerkeverek" (lasd lejjebb)
- 1/2 teaskanal pirospaprika
- 1/2 teaskanal chilli por
- 1/2 400gr tolto tomegu vorosbab konzerv, lecsopogtetve es atoblitve
- 1/2 400gr tolto tomegu csicseriborso konzerv, szinten lecsopogtetve es atoblitve
- 1 evokanal fott csemegekukorica
- 1 evokanal liszt
Megjegyzes: a maradek babbol es csicseriborsobol lehet kulonfele babsalatat kesziteni. A "fuszerkeverek" az Angliaban nepszeru "mixed herbs" forditasa, ami altalaban 1-1 aranyban tartalmazza a kovetkezoket: bazsalikom, majoranna, oregano, rozmaring, kakukkfu, zsalya. Ennek hianyaban hasznalhatunk barmilyen szaritott zoldfuszert, izles szerint.
1. A repat vizben felkemenyre fozzuk.
2. 1 evokanal olajon 5 perc alatt megpiritjuk a hagymat es fokhagymat. Ha mar puha es elkezd barnulni, levesszuk a tuzrol.
3. Hozzaadjuk a fuszereket es a lisztet, egy percig egyutt piritjuk.
4. A babot es csicseriborsot villaval osszetorjuk. A hagymas keverekkel osszedolgozzuk, hozzaadjuk a repat es kukoricat. Burgonyatorovel kisse meg puresitjuk, de maradjanak benne darabok. Soval es borrsal izesitjuk.
5. A masszabol 4 pogacsat formazunk es egy keves olajon 6-8 perc alatt aranyszinure sutjuk.
No comments:
Post a Comment