Sunday, 16 May 2010

Ricottaval toltott Portobello gomba

Volt egy kevés maradék ricottám egy másik receptből, így született ez az étel.

Hozzávalók:

- 2 Portobello gomba kalapja
- kb. fél doboz (kb. 150 gr) ricotta sajt
- 1-2 gerezd fokhagyma, osszezuzva
- 1/4 piros kaliforniai paprika, aprora kockazva
- 1 evőkanál zoldfuszer-keverek (1-1 aranyban bazsalikom, kakukkfu, rozmaring, majoranna, oregano, zsalya)
- egy kevés extra szűz olívaolaj
- csipet tengeri só

1. A ricottat osszetorjuk villaval. Osszekeverjuk a fokhagymaval, paprikaval, soval, fuszerekkel.

2. A gombakalapokat kivul-belul bekenjuk olivaolajjal. Elfelezzuk a sajtos kevereket es megtoltjuk a gombafejeket.

3. Elomelegitett sutoben, nagy langon kb. 20-25 perc alatt megsutjuk.

No comments:

Post a Comment