A recept forrasa itt talalhato.
Hozzavalok (3-4 adag)
- 2 evokanal olaj plusz amennyi a suteshez kell
- 1 fej voroshagyma, finomra vagva
- 2 gerezd fokhagyma, osszezuzva
- 1 teaskanal romai komeny (aki nem kedveli a keleties izeket, "rendes" komenyt is hasznalhat)
- 2 evokanal finomra vagott petrezselyem vagy koriander zold (utobbi jol megy a romai komenyhez)
- 1 x 400gr tolto tomegu tetszoleges bab konzerv, leszurve es atoblitve
- 50 gr friss kenyermorzsa (lasd lejjebb)
- 1 bio tojas
- egy csipet chilli por (opcionalis)
- orolt feketebors, tengeri so izles szerint
- teljes kiorlesu liszt, osszetort natur kukoricapehely vagy szaraz zsemlemorzsa a panirozashoz
Friss kenyermorzsa: a kenyer hejat levagjuk, majd eles kessel vagy apritogeppel zsemlemorzsa-szerure vagdaljuk.
Elkeszites:
1. Olajon lefedve 4-5 perc alatt megdinszteljuk a hagymat es fokhagymat, majd hozzaadjuk a komenymagot (lehet egesz vagy orolt is) es tovabbi 3 percig piritjuk.
2. A tuzrol leveve hozzakeverjuk a babot es a petrezselymet. Burgonyatorovel vagy turmixgeppel kremszeruve alakitjuk. Hozzakeverjuk a tojast es a kenyermorzsat, alaposan osszedolgozzzuk. Chilliporral, soval es borssal izesitjuk.
3. Hamburger pogacsakat formazunk belole es tetszoleges panirozo-anyagba (lasd fent) forgatjuk.
4. Egy keves forro olajban mersekelten eros langon 6-8 perc alatt aranybarnara sutjuk a bab-burgereket, kozben felidoben megforditjuk oket.
5. Fogyasztasi javaslat: hamburger-szeruen buciban, salataval, ketchuppal, mustarral, csalamadeval, paradicsommal, uborkaval. Esetleg sult krumpli melle vagy fozelekre feltetnek.
No comments:
Post a Comment