Sunday 29 January 2012

Banános-fahéjas brit vajaskenyér-puding...

...azaz British bread and butter pudding :) Nagyon fincsi és egyszerűen elkészíthető, azokra a borús, őszi-téli hétvégékre, amikor semmi édesség nincs itthon de úúúúúgy ennénk valami desszertet. Ha van otthon szikkadt kenyér, egy szottyos banán, tej és néhány apróság még, nyert ügyünk van.




Hozzávalók 4 adaghoz:

- 1 nagy érett banán, felkarikázva
- 2 szelet vastag fehér szendvicskenyér
- vaj a kenyereket megkenni
- 450 ml tej
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 80 g (barna) cukor
- 1 nagy csipet fahéj
- 2 tojás
- vaníliás cukor a tálaláshoz

1. A kenyereket megpirítjuk, megvajazzuk, 6-6 egyenlő darabra vágjuk. Elrendezzük egy kerek mikrózható lapos tálban, aminek pereme van. Nekem olyasmi van, mint egy gyümölcstorta-forma, csak kerámiából. Elrendezzük rajta a banánkarikákat.

2. A tojást, tejet, keményítőt, cukrot és fahéjat kézi vagy gépi habverővel gyorsan öszekeverjük. A kulimászt, aminek a becses neve custard, a kenyérre öntjük.

3. A mikró legnagyobb fokozatán 10 percet sütjük. Ha kész, megszórjuk vaníliás cukorral, fogyasztás előtt 5 percet állni hagyjuk.

No comments:

Post a Comment