Thursday 24 November 2011

Anyuci céklasalátája (laktovega)


Régen, amikor még a tesómmal otthon laktunk, sokszor volt ez a jó kis sali a vasárnapi ebéd kísérője. Nagyon egészséges és annyira finom, hogy nem kellett sokat bíztatni, hogy együnk belőle. A mennyiségeket csak kb-re tudom megadni.

Hozzávalók kb. 3-4 főre:

- 3 közepes cékla nyersen, tormareszelőn (kis lyukú reszelő) lereszelve
- 1 kis fej hagyma
- fél nagy pohár natúr joghurt
- 3 evőkanál (vegán) majonéz

Opcionális (ez anyuéban nem volt, de így is elképesztően finom)
- 1 gerezd összezúzott fokhagyma
- kis marék dió, durvára vágva
- kis marék aszalt szilva, durvára vágva, vagy mazsola, vagy aszalt vörösáfonya

Opcionális:
főtt céklából is nagyon jó, de azt a nagyobb lyukú reszelőn érdemes reszelni

1. Az öntethez a joghurtot összeturmixolom botmixerrel a hagymával és a majonézzel.

2. Összekeverem a reszelt céklával és ami még megy bele az opcionális hozzávalók közül.

3. Ha túl sötét, keverek még hozzá joghurtot (szép sötét rószaszínnek kéne lennie). "Ez vadállat jó!" felkiáltások közepette elfogyasztom, általában sült hús (esetemben vega "hús") + sült krumpli kombó mellé.

No comments:

Post a Comment