Saturday 27 January 2018

Kakaos csiga kenyersuto-gepben kelesztve (vegan)

Egy majdnem haromeves kisgyerek es teljes munkaido mellett nincs sok szabadidom. Viszont szeretnek finom es egeszseges eteleket kesziteni (a kakaos csiga mondjuk nem tipikusan egeszseges recept, de legalabb tudom, mi van benne). Igy kiprobaltam, mukodik-e az alabbi recept kenyersuto geppel es igen, jol sikerult!

Az eredeti recept innen szarmazik:

http://receptekallatbaratoknak.blogspot.co.uk/2012/06/kakaos-csiga.html

http://zoldella.blog.hu/2013/10/07/elcsigazodtam




En picit valtoztattam, az otthon levo hozzavalok fuggvenyeben.

Teszta:

7 g szaritott eleszto ("easy bake yeast" - kenyersuto gephez valo)
40 dkg kenyerliszt (strong white flour)
10 dkg margarin 1 cm-s kockakra vagva (Asda baking block)
2 dl növényi tej (edesitetlen szojatejet hasznaltam)
4 evőkanál cukor
1 csipet só

Toltelek:
2 evőkanál holland kakaópor
4 dkg cukor
1 tasak DM-es igazi vanilias cukor
10 dkg margarin (Asda baking block)

A teszta hozzavaloit a felsorolas sorrendjeben beletettem a kenyersuto-gep ustjebe. Nekem Panasonic SD-2511KXC gepem van, a kalacs teszta programot (brioche dough) hasznaltam, kb. masfel ora alatt lett kesz. Semmit nem kell melegiteni, a gep idealis homersekletre melegiti az osszes hozzavalot es csak utana kezd dagasztani. Mikor kesz lett, lisztezett szilikonos nyujto lapon 2-3 mm vekonyra nyujtottam es bekentem az idokozben elkeszitett toltelekkel. (A toltelekhez megolvasztottam a margarint mikroban, bele a tobbi, osszekever, felretesz.) Az egyik hosszanti szelen jo 2-3 centit toltelek nelkul hagyni, ez lesz a csigak szele. Zoldella utmutatasara hallgatva feltekeres utan hagytam 5-10 percet pihenni a tekercset szeleteles elott, hogy konnyebben tudjam szeletelni. Miutan felvagtam 1.5 cm szeles szeletekre, kezzel es szilikon spatulaval valamennyire kor alakura formaztam oket es sutopapirra pakolva, elomelegitett sutoben kb. 20-25

perc alatt sultek meg 180C fokon. Az enyemek tulsultek kicsit, de igy is nagyon jok lettek.

No comments:

Post a Comment