Az eredeti recept innen szarmazik:
http://receptekallatbaratoknak.blogspot.co.uk/2012/06/kakaos-csiga.html
http://zoldella.blog.hu/2013/10/07/elcsigazodtam

En picit valtoztattam, az otthon levo hozzavalok fuggvenyeben.
Teszta:
7 g szaritott eleszto ("easy bake yeast" - kenyersuto gephez valo)
40 dkg kenyerliszt (strong white flour)
10 dkg margarin 1 cm-s kockakra vagva (Asda baking block)2 dl növényi tej (edesitetlen szojatejet hasznaltam)
4 evőkanál cukor
1 csipet só
Toltelek:
2 evőkanál holland kakaópor
4 dkg cukor
1 tasak DM-es igazi vanilias cukor
10 dkg margarin (Asda baking block)
A teszta hozzavaloit a felsorolas sorrendjeben beletettem a kenyersuto-gep ustjebe. Nekem Panasonic SD-2511KXC gepem van, a kalacs teszta programot (brioche dough) hasznaltam, kb. masfel ora alatt lett kesz. Semmit nem kell melegiteni, a gep idealis homersekletre melegiti az osszes hozzavalot es csak utana kezd dagasztani. Mikor kesz lett, lisztezett szilikonos nyujto lapon 2-3 mm vekonyra nyujtottam es bekentem az idokozben elkeszitett toltelekkel. (A toltelekhez megolvasztottam a margarint mikroban, bele a tobbi, osszekever, felretesz.) Az egyik hosszanti szelen jo 2-3 centit toltelek nelkul hagyni, ez lesz a csigak szele. Zoldella utmutatasara hallgatva feltekeres utan hagytam 5-10 percet pihenni a tekercset szeleteles elott, hogy konnyebben tudjam szeletelni. Miutan felvagtam 1.5 cm szeles szeletekre, kezzel es szilikon spatulaval valamennyire kor alakura formaztam oket es sutopapirra pakolva, elomelegitett sutoben kb. 20-25
perc alatt sultek meg 180C fokon. Az enyemek tulsultek kicsit, de igy is nagyon jok lettek.
No comments:
Post a Comment