Friday 14 May 2010

Meleg édesburgonya saláta fetával (laktovegetáriánus)

Ez az egyik kedvenc ételem és eddig bárki kóstolta, mindenkinek nagyon ízlett. Egy recept magazinban találtam kb. 2 éve, a címére már sajnos nem emlékszem.



Hozzávalók 2-3 személyre:

- 2-3 nagyobb édesburgonya
- 100-200 gr feta sajt (ízlés szerint)
- 1 egész fej fokhagyma
- 1-2 fej vöröshagyma
- tengeri só, ízlés szerint
- 1 evőkanál tetszőleges szárított zöldfűszer (bazsalikom vagy kakukkfű jól illik hozzá)
- egy kevés extra szűz olívaolaj (kb. 50ml)

1. A burgonyákat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra majd a szeleteket negyed körcikkelyekre vágjuk. A hagymát hasonló méretű, nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagyma gerezdeket meghámozzuk. A feta sajtot is kb. 2x2 cm-s kockákra vágjuk.

2. Egy mély tálban összekeverjuk az olívaolajat a sóval es fűszer(ek)kel. Az összes többi hozzávalót beleforgatjuk, a sajtot kivéve, mert az összetörne.

3. Egy alufóliával kibélelt tepsibe öntjük a saláta keveréket és egyenletesen elosztjuk rajta a sajtot.

4. Előmelegített sütőben, közepesen erős lángon kb. 30 percig sütjük, vagy amíg a sajt és az édesburgonya aranybarnák lesznek.


No comments:

Post a Comment