A coleslaw a britek egyik nagy kedvence, én is szeretem, de a bolti ill. éttermi változat igen csak zsíros, mivel általában tömény majonézzel készül. Rengeteg változata van, én a hagyományos fehérkáposzta-répa-hagyma kombót szeretem a legjobban. Ezt készítettem most el, holnap jön fotó is. A mennyiségeket nem kell pontosan követni, kb. négy főre elegendő az alábbi mennyiség:
- egy közepes fej fehérkáposztának a negyede, legyalulva
- 1 nagyobb répa, lereszelve
- 1 közepes fej vöröshagyma, finomra vágva
- 3-4 evőkanál majonéz (lehetőleg csökkentett zsírtartalmú)
- kb. 300 g natúr joghurt
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál méz
- só ízlés szerint
A zöldségeket összekeverjük. A többi hozzávalót egy másik tálban szintén összekeverjük, majd a zöldségekre öntjük és jól összevegyítjük. Frissen is finom, de ha hagyjuk kicsit összeérni, még jobb.
Szia!
ReplyDeleteA Kifőztük Karácsonyba vállalt anyagodat legkésőbb jövő hét péntekig meg kell kapnom, utána már nem tudunk sajnos foglalkozni vele.
Köszönöm,
szia
szepy