Sunday, 7 August 2011

Sajtos morzsában sült póréhagymás brokkoli (laktovegetáriánus)


Íme a mai ebéd: brokkolirózsák és póréhagyma-karikák aranybarnára sütött sajtos, mogyorós morzsapaplan alatt. Finom, laktató és egészséges.

Hozzávalók 3-4 adaghoz

- egy kisebb fej brokkoli (300 g)
- egy közepes póréhagyma (200-300 g)
- 100 mj tejszín/szójatejszín vagy kókusztej
- 400 ml zöldségleves
- 2 evőkanál magvas mustár
- 100 g zsemlemorzsa
- 100 g reszelt füstölt sajt vagy morzsolható juhsajt (a lényeg, hogy erőteljes ízű, reszelhető vagy morzsolható sajt legyen)
- 30 g mogyoró
- 2 evőkanál petrezselyem

1. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.

2. A brokkolit rózsáira szedjük, a pórét kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Beletesszük egy lábasba, leöntjük a tejszínnel, zöldséglevessel és mustárral és kb. 10 percet együtt főzzük.

3. A lábas tartalmát átöntjük egy tűzálló kerámia tálba vagy tepsibe.

4. A petrezselymet felaprítjuk, a mogyorót durvára vágjuk, összekeverjük a reszelt/morzsolt sajttal és a zsemlemorzsával. A szószos zöldségekre szórjuk, hogy egyenletesen befedje.

5. Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Én coleslaw salátát készítettem hozzá de magában is nagyon finom.

No comments:

Post a Comment