Saturday, 13 August 2011
Édesburgonya-sült paprika krémleves (vegán)
Errefelé (Észak-Anglia) igen hűvös, őszi az időjárás mostanában. Néhány édesburgonya és egy piros kaliforniai paprika figyelt a hűtőben. Gondoltam, jó lenne levesnek. Kerestem is valami szimpatikus receptet, nagyon jól sikerült és nagyon egyszerűen megvolt.
4 adaghoz:
- 500 g édesburgonya
- 2 fej hagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 500 ml zöldségleves (kockából jó, de ízfokozó menteset használjunk)
- 1 teáskanál egész római kömény (cumin)
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- tengeri só, őrölt bors ízlés szerint
- a tálaláshoz egy kis kókusztej (opcionális)
1. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
2. A zöldségeket hasonló méretűre vágjuk (pár centis darabokra), beletesszük egy mélyebb tűzálló tálba, ráöntjük az olajat, megszórjuk a római köménnyel és jól összekeverjük. Fedő nélkül 45 percet sütjük, közben egyszer átkeverjük.
3. Fél liter vizet felforralunk vízforralóban és egy kb. 1-1.5 literes mélyebb lábasba öntjük, feloldjuk benne a leveskockát. Ha kész levest használunk, azt csak simán megmelegítjük.
4. Beleöntjük a sült zöldséget a forró levesbe és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha túl sűrű, még egy kis vizet vagy kókusztejet adunk hozzá.
5. Ízlés szerint ízesítjük sóval-borssal. Egy kis kókusztej nagyon jól megy hozzá, selymessé teszi a levest.
A recept innen származik: BBC Good Food
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment