Sunday 8 August 2010

Gyors sajtos pogacsa




Ezt a pogi receptet a neten talaltam es csak szuperlativuszokban tudok beszelni rola. Sajnos nem emlekszem az eredeti forrasra, mert leirtam a receptkonyvembe anno, most meg mar nem talalom a weboldalt. Frissen nagyon, de nagyon finom. Masnaposan sem rossz, de erdemes az osszeset frissen befalni :)



- 1x2dl-s tejfolt 1 teaskanal cukorral megmelegitunk, bele 5 dkg eleszto (en egy zacsko (7gr azt hiszem) szaritottat szoktam hasznalni)
- ameg felfut, fel kg finomlisztet osszemorzsolunk 25 dkg vajjal, 1 tk soval, 25 dkg reszelt sajttal (trappista vagy cheddar, esetleg valami fustolt), feszket csinalunk benne
- belegyurunk 1 tojas sargajat, 25 dkg turot es az elesztos tejfolt
- jol kidolgozzuk, kisujjnyi vastagra nyujtjuk, szaggatjuk (kicsire)
- a tojasfeherjevel megkenjuk, izles szerint diszitjuk (reszelt sajt a nyero, de jo a komenymag, szezammag, fekete (kalonji) hagymamag)
- elomelegitett sutoben kb. 200 fokon kb. fel orat sutjuk



Nem szamoltam, hany darab lesz, de egy 6-7 fos tarsasagnak sorkorcsolyanak eleg szokott lenni. Nagy elonye, hogy nem kell sem keleszteni, sem pihentetni, sem hajtogatni. Csak osszegyurjuk, kiszaggatjuk, es mar mehet is a sutobe. Tovabba maradek tojasfeherje sem keletkezik utana :)

No comments:

Post a Comment