A jó hír, hogy bárhol a világon vállalom a megmérettetést! Ha szeretné, hogy az Ön reggelizőasztalán is megjelenjek, kérem, kövesse az alábbi útmutatót. Ajánlom magamat - jó étvágyat!
Reggeli muffin (a Waitrose-ról honosítva) minden földi jóval
Hozzávalók 12 NAGY darabhoz
- 300 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g zabpehely
- 3 púpozott teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál "vegyes fűszer" (magyarázat lent)
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 100 g mazsola
- 100 g aszalt sárgabarack, apróra vágva
- 50 g pekándió vagy más dióféle, durvára vágva
- 50 g barna nádcukor
- 100 ml napraforgó-olaj
- 150 ml natúr joghurt
- 150 ml tej
- 1 közepes tojás, felverve
- 2 közepes banán, villával összetörve
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 kisebb alma, lereszelve
- 1 közepes répa (kb. 100 g), lereszelve (nagylyukú reszelőn)
A díszítéshez:
- zabpehely, napraforgó és/vagy tökmag
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 190°C-ra vagy gáz 5-re. Egy 12 darabos muffintepsit kiolajozunk vagy kibéleljük papírkapszlikkal. Én a szilikonra esküszöm, abba süti még nem ragadt bele.
- Az első kilenc hozzávalót összekeverjük (a szárazakat) egy nagy tálban, majd félretesszük. Egy másik tálban (én most kancsót használtam) összekeverjük a folyékony hozzávalókat. A folyékonyakat beleöntjük a szárazakba és jól összekeverjük. Belekanalazzuk az így kapott masszát a muffinformába.
- Megszórjuk a zabpehellyel és magvakkal (nálam most a magok lemaradtak), 20 percet sütjük ill. tűpróbáig. Nálam ez majdnem egy óra sütés volt, pedig légkeveréses sütőm van!
5 percet állni hagyjuk, majd rácson kihűtjük. Elvileg fel lehetne kelni korán és összedobni a muffint, mire a család többi tagja felébred, de nekem nincs kiért felkelni sajnos :( A magam részére pedig inkább megszavazom a plusz egy óra alvást. :)
No comments:
Post a Comment