Saturday 24 September 2011

Gyors, krémes cukkini leves (vegán)


A cook vegetarian magazin legújabb számában olvastam ezt a receptet, nagyon gyorsan elkészült és nagyon finom. Ráadásul nagyon kevés hozzávalóból megvan, csak cukkini kell hozzá az általában otthon megtalálható dolgokon kívül.



Hozzávalók 2-3 adaghoz:

- 1 kicsi cukkini, lereszelve
- 1 közepes fej hagyma finomra vágva
- 1 evőkanál olaj
- fél liter zöldségleves (pl. dm-es Alnatura kockából)
- kis csokor petrezselyem finomra vágva
- 125 ml szójatejszín vagy növényi tej
- só, bors
- tökmag (opcionális)

1. A cukkinit a hagymával feltesszük pirulni olajon. Ha üveges, felöntjük a zöldséglevessel és gyöngyöző forrással kb. 10 percig főzzük. Ha már puha a cukkini és a hagyma, beleszórjuk, a petrezselymet és beleöntjük a szójatejszínt, felforraljuk és ízesítjük.

2. Az eredeti recept nem írta, de én tálaláskoz szórtam rá egy kis tökmagot is. Puffasztott rizsszelettel tökéletes vacsora.

No comments:

Post a Comment