Olajban kisütött indiai sajtgombócok, fűszeres paradicsommártásban.
Hozzávalók kb. 4 főre:
Kofta hozzávalók:
- 1 csomag (227 g) paneer, lereszelve (finomra)
- 2 közepes krumpli meghámozva, lereszelve (finomra)
- 1/4 teáskanál garam maszala
- 1 tojás, lazán felverve
- só ízlés szerint
- olaj a sütéshez
A mártáshoz:
- 2 evőkanál napraforgó olaj vagy ghee
- 1 nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál friss reszelt gyömbér
- 1 teáskanál kurkuma
- 1/2 teáskanál chilli por
- 2 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál paprika
- 4 paradicsom felkockázva vagy 1 db 400 g-s hámozott/vagdalt paradicsom konzerv
- zöld koriander a tálaláshoz
Köret: párolt rizs (basmati lehetőleg, bár én most sima barna rizzsel ettem)
Elkészítés:
1. A koftához valókat összegyúrjuk, az olajat felforrósítjuk. A kezünkbe veszünk kb. 1 tojásnyi masszát, összecsukjuk a tenyerünket és amennyi az összecsukott tenyerünkben marad, hosszúkás gombóccá formázzuk. Bő olajban, a közepes és a legforróbb fokozat között pirosra sütjük. Papírtörölközőre kiszedjük, félretesszük.
2. A hagymát felszeleteljük, a zsiradékon aranybarnára sütjük. Hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát és tovább sütjük amíg nagyon jó, erős fűszer illat nem lesz. Hozzáadjuk a paradicsomot és kevergetve közepes lángon addig főzzük, amég nagyjából egynemű szósz lesz belőle. Egy kis vizet lehet hozzáadni főzés közben. A végén hozzáadunk egy kevés zöld koriandert.
3. A koftákat párolt rizs mellé helyezzük egy-egy tányéron és a szósszal nyakonöntve tálaljuk.
vááárom :)
ReplyDeleteHmmm, jól hangzik :)
ReplyDelete