Tuesday 20 September 2011

Sült paprika - dió mártogatós (vegán)


Hozzávalók kb. 4 adaghoz (több féle mártogatós közé, előételnek, mezének)

- 1 tk. őrölt római kömény
- 1 tk. pirospaprika vagy füstölt pirospaprika
- 2 evőkanál napraforgó- vagy repce-olaj
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 nagy piros paprika (kaliforniai vagy kápia)
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 100 g dióbél
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál gránátalma-melasz (ennek hiányában vörösbor-ecet vagy citromlé - én citromlevet használtam)

1. A paprikákat grillen megsütjük, nálam hármas fokozaton kb. 30 perc alatt készült el, közben egyszer megforgattam. Akkor jó, ha hólyagos és a héja már feketedik. Kicsit kihűtjük, a szárát, héját és a magokat eltávolítjuk.

2. Közben a napraforgó-olajon megpirítjuk a római köményt. Ha kész, a paprikával és az összes többi hozzávalóval botmixerrel összedolgozzuk. Meleg pitával az igazi.

A recept innen: BBC Good Food

No comments:

Post a Comment